Magento Trustpilot gebruikers: Een hogere conversieratio met productreviews

Magento Trustpilot gebruikers: Een hogere conversieratio met productreviews

Het verzamelen van productreviews met de nieuwe Trustpilot Magento plugin is een belangrijke stap om het vertrouwen te wekken dat de moderne consument verlangt.

Als uw bedrijf Trustpilot gebruikt, dan bent u waarschijnlijk al op de hoogte van de voordelen die verkoperreviews bieden op het gebied van vertrouwen creëren in hun merk. Maar klanten onderzoeken zowel merken als producten voordat ze tot aankoop overgaan. Daarom introduceert Trustpilot nu Productreviews, om verkopers te helpen aan deze wens te voldoen.
Magento-gebruikers kunnen binnen enkele minuten beginnen met het verzamelen van productreviews via onze eenvoudige plugin –hier is geen programmeerkennis voor nodig!

Waarom zijn productreviews zo belangrijk?

Er zijn vier redenen waarom Magento-gebruikers serieus moeten overwegen om productreviews van Trustpilot te implementeren:

1. Ontdek wat klanten van uw producten vinden

De enige manier om erachter te komen of uw producten voldoen aan de verwachtingen, is om de klant om feedback te vragen. Positief of negatief, deze feedback helpt u vast te stellen of uw aanbod aan de maatstaf voldoet. Deze informatie kan ook gebruikt worden om producten en diensten te verbeteren, en het is een mooie kans om een uitstekende klantenservice te bieden.

2. Luister naar uw klanten en pak problemen aan

Hoe goed uw product ook is, er zal altijd iemand zijn die er een probleem mee heeft. En dan wil die persoon er met iemand over praten. Het verzamelen van productreviews geeft u de mogelijkheid om dat gesprek te leiden, en biedt u een centraal punt waarvandaan u de communicatie kunt aanmoedigen zodat u nuttige feedback krijgt. Zo ontvangt u feedback op een centrale plek, in plaats van achter de kritiek op social media aan te hollen.

Ook is het goed voor uw SEO om de SEO TrustBox te integreren om productreviews op uw website te tonen. In tegenstelling tot verkoperreviews, die op Trustpilot gehost worden, worden productreviews op uw eigen site gehost. Google is dol op deze nieuwe, user-generated content.

3. Trek nieuwe klanten aan

Productreviews zijn tegenwoordig voor de consument een essentieel onderdeel van het online aankoopproces. Volgens onderzoek van Autotrader.com brengen klanten in sommige sectoren tot 82% van hun productonderzoek door met het lezen van reviews. Websites die geen productreviews bieden, hebben een groot nadeel tegenover de concurrenten die dat wel doen. Zonder productreviews op uw site trekt u waarschijnlijk minder snel de aandacht van online shoppers die in de onderzoeksfase van hun aankoopproces zitten. Door het toepassen van productreviews, kan uw conversieratio stijgen.

4. Creëer vertrouwen en verhoog uw verkoop

Het online winkelpubliek wil er graag zeker van zijn dat producten aan hun wensen zullen voldoen, nog voordat zij tot aankoop overgaan. Door het verzamelen en tonen van productreviews, kunnen merken al snel ‘social proof’, in het Nederlands sociale bewijskracht, leveren dat hun producten aan de verwachtingen zullen voldoen – of deze zelfs overstijgen. Dit bevordert op zijn beurt nieuwe aankopen. (Productreviews worden ook aanbevolen voor verkopers die proberen hun retouren te verminderen – omdat klanten zo beter begrijpen wat ze in huis halen.)

Waar de werkelijke kracht ligt

Het verzamelen van productreviews zal op zichzelf niet snel de verkoopcjifers doen stijgen. Omdat het winkelpubliek zowel verkopers als producten onderzoekt, moeten bedrijven in staat zijn om de beide types reviews te verzamelen en te tonen.

De nieuwe Magento-plugin kan binnen enkele minuten geconfigureerd worden. Dus waar wacht u nog op?

Sleutelpunten

De nieuwe Magento-plugin van Trustpilot stelt merken in staat om:

  • Productreviews van klanten te verzamelen.
  • Een portfolio voor sociale bewijskracht van producten en diensten op te bouwen.
  • Online zichtbaarheid te vergroten voor klanten die op zoek zijn naar producten.
  • Productreviews te tonen via onze product-TrustBox, de SEO-TrustBox.
  • Verkoop te bevorderen doordat klanten het gewenste sociale bewijs vinden.

Bekijk nu onze video over productreviews! Bel uw accountmanager voor meer informatie als u er klaar voor bent om meer te weten te komen.