Neem deel aan de trend die Private Label E-commerce verandert

Neem deel aan de trend die Private Label E-commerce verandert

Neem deel aan de trend die Private Label E-commerce verandert

De grote merken hebben het jarenlang gered met niet veel meer drijfkracht dan hun reputatie. Maar private labels halen hen in – en snel. De slechte economie heeft er - in combinatie met een sterk staaltje marketing – voor gezorgd dat deze private label-merken een voet tussen de deur hebben kunnen krijgen.

Maar waarom heeft dit succes online niet doorgezet? Het internet zou voor gelijke kansen moeten zorgen, maar in plaats daarvan weergalmen dezelfde grote stemmen online. Maar het verzekeren van vertrouwen en transparantie door productreviews geeft private labels het duwtje in de rug dat zij online nodig hebben, en zorgt voor een eerlijke strijd met de grote bazen.

 

Sociale bewijskracht voor succes opbouwen

Vertrouwen, aanbevelingen, reviews – hoe je het beestje ook noemt, dit levert allemaal ‘social proof’, ofwel sociale bewijskracht, op. Het is bewijs van anderen dat wat u verkoopt, gekocht moet worden. Het verzamelen en tonen van productreviews biedt private labels een geweldige kans om sociale bewijskracht op te bouwen, waarmee ze laten zien dat hun producten en diensten van gelijke (of nog hogere) kwaliteit zijn als die van de ‘gevestigde’ concurrenten.

Laten we Trustpilot-klant MedicAnimal eens bekijken. Het merk werd in 2007 gelanceerd en is nu een van de belangrijkste leveranciers van gezondheidsproducten voor dieren. In het begin was men sceptisch over een minder-bekend private merk dat producten levert die de gezondheidstoestand van geliefde huisdieren zou beïnvloeden.

Maar reviews hebben hen geholpen om hun groei, reputatie en succes te versnellen. Nu hebben ze meer dan 110.000 reviews van over de hele wereld en een TrustScore van 9 uit 10.

Dit is wat Rhys Caines, Hoofd van de MedicAnimal Klantenservice erover te zeggen heeft: “Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het gezin, en vertrouwen speelt daarbij een sleutelrol. We willen weten wat onze klanten denken. En Trustpilot heeft onze reputatie op social media ook flink bevorderd. We zien er zoveel beter uit met reviews.” 

“Als iemand anders het gedaan heeft, of gebruikt heeft, en zich er online over uitgesproken heeft, dan levert dat sociale bewijskracht… Sociaal bewijs is altijd essentieel geweest in het genereren van mogelijke klanten en uiteindelijke verkoop.”

-        Steve Olenski – Forbes Magazine

Sociale bewijskracht voor producten opbouwen

Onderzoek toont aan dat productreviews steeds belangrijker worden in het aankoopproces. Klanten willen precies weten wat ze kopen, en of het hen zal bevallen, voordat ze tot aankoop overgaan. Ook gaan mensen op zoek naar merken – zonder aanwezige sociale bewijskracht door reviews, riskeert u buiten de boot te vallen.

“70% van de mensen vertrouwt meer op reviews wanneer ze zowel slechte als positieve reviews zien. Bovendien is 38% van het winkelpubliek eerder geneigd de slechte reviews te lezen dan de goede. EN 95% van de mensen zegt dat ze een product met een negatieve review nog steeds zouden kopen.”

-        The importance of online reviews – digitalvisitor.com 

Sociale bewijskracht opbouwen via reviews en social media

De explosie van social media heeft bij de consument een bereidheid teweeg gebracht om ervaringen met producten of diensten te delen, zowel goede als slechte.

Door via gevestigde kanalen zoals Facebook, Twitter en online reviewplatforms het gesprek aan te gaan met sociaal connected klanten, kunnen private label-merken vliegensvlug een online aanwezigheid bewerkstelligen die sociale bewijskracht creëert voor hun kundigheid en toewijding aan een service van hoge kwaliteit.

Dit is hoe de cyclus van productreviews op uw website en social media zou kunnen functioneren:

  1. Klanten kopen producten en worden uitgenodigd een productreview achter te laten
  2. Reviews worden ingevuld en door het bedrijf gelezen
  3. Negatieve feedback wordt aangepakt. Reviews worden op de bedrijfswebsite gedeeld.
  4. Meer klanten zoeken naar het product, of het merk, en vinden reviews van de vorige klanten
  5. Deze reviews helpen klanten om het voor hen juiste product te vinden en geven het bedrijf geloofwaardigheid
  6. Reviews worden dan opnieuw gedeeld via de website en social media. Dit trekt nog meer klanten en bouwt aan de online sociale bewijskracht. 

Een cirkel van succes

Shoppers bekijken de reputatie van zowel een bedrijf als het product wanneer ze een aankoopbesluit nemen. De beste manier om een websitebezoeker te overtuigen, is om allesomvattende, onbevooroordeelde sociale bewijskracht te verzamelen voor zowel het merk als de producten.

Ontdek meer: Bekijk nu onze video over productreviews!