Trustpilot beoordelingen helpen bedrijven zichtbaar te maken in Google

Trustpilot beoordelingen helpen bedrijven zichtbaar te maken in Google

*Trustpilot bedrijfsprofielen hebben een goede positie in de zoekresultaten van Google en we hebben de cijfers om dit te bewijzen. *

Uit onze laatste statistieken van Google blijkt dat Trustpilot bedrijfsprofielen een eerste paginapositie in Google zoekresultaten behalen. Bedrijven met een hoge TrustScore levert dit dus meer op dan alleen een goede reputatie en tevreden klanten. Naast hun welverdiende beoordelingen en ster ratings winnen ze dagelijks terrein op de online zichtbaarheid van hun bedrijf.

Hoe zit het dan met bedrijven die een lage TrustScore hebben? Hier liggen juist kansen! Onze statistieken laten zien dat Trustpilotprofielen met een lage TrustScore net zoveel publiciteit op Google krijgen. Maar wie wil nu hoog in Google terechtkomen met een lage score? Het werken aan uw klantenfeedback kan een veelbelovende investering zijn en een goede TrustScore opleveren. Overtuig potentiële klanten en werk dus aan die TrustScore, want u bent zeker zichtbaar met uw Trustpilotprofiel!

Consumenten investeren tegenwoordig zelf tijd om te onderzoeken wat de reputatie van een bedrijf is. Wanneer consumenten deze zoektocht uitvoeren, krijgen Trustpilot bedrijfsprofielen een positie op de eerste rang van Google, samen met andere resultaten die bedrijfsmerken ondersteunen, bijvoorbeeld websites en sociale media profielen. Kortom het hebben van een Trustpilot bedrijfsprofiel kan bedrijven helpen zichtbaar te maken met het bewijs van tevreden gebruikers.

Wist u dat het volledig gratis is om een Trustpilot bedrijfsprofiel te hebben en te reageren op beoordelingen? Meld u vandaag nog aan!

Bedrijven op Trustpilot zijn zichtbaar op de eerste pagina in organische zoekresultaten van Google

Google ranking

We weten allemaal hoe groot Google is, maar Trustpilot heeft de grote van de zoekmachine data gereduceerd tot statistieken die alleen in december plaatsvonden, om de zaken wat inzichtelijker en vanuit een interessanter perspectief te belichten…

Bij elkaar werden Trustpilot profielpagina’s in de hele maand december in 0.15% van alle Google zoekresultaten getoond, wat gelijk staat aan 157.000.000 impressies. Dit zijn organische zoekresultaten, dus geen betaalde zoekresultaten!

Als klap op de vuurpijl zijn Trustpilot bedrijfsprofielen gebruikelijk op de eerste pagina van Google’s zoekresultaten te zien. In feite, de gemiddelde positie in december was 6.9 van de 10. (Voor de Google nieuwkomers onder ons: alles boven de 10 betekent dat een zoekresultaat is gepositioneerd op de tweede pagina van Google, de plek waar bijna niemand kijkt.)

Consumenten klikken op Trustpilot bedrijfsprofielen om beoordelingen te lezen

Gedurende de maand december werden van de 120.000 bedrijfsprofielen op Trustpilot, 93.000 bedrijfsprofielen getoond in de organische zoekresultaten van Google. Het is geruststellend om te weten dat de meeste Trustpilot bedrijfsprofielen gevonden worden op Google, maar wat gebeurt er daarna?

Google statistieken bewijzen dat voor vele klanten de speurtocht doorgaat na de Google zoekresultaten pagina. Veel consumenten klikken door om verkopersbeoordelingen te lezen op Trustpilot. Dit zagen wij specifiek bij 2.82% van de Google gebruikers in de maand december. Om een duidelijker beeld te geven: dit zijn meer dan 4 miljoen consumenten die doorklikken vanuit een zoekresultaat van een Trustpilot bedrijfsprofiel.

Het klopt dat beoordelingen er toe doen wanneer consumenten meer lezen over bedrijven. Beoordelingen kunnen net die extra prikkel geven om het doorklikken te stimuleren naar bedrijfswebsites of online winkels.

Sterren en beoordelingen worden getoond wanneer consumenten zoeken op bedrijven

Het is goed nieuws om te horen dat veel consumenten goed op weg worden geholpen, van de Google zoekresultaten naar het lezen van beoordelingen van bedrijven op Trustpilot. Maar waar zijn consumenten nu daadwerkelijk naar op zoek?

Uit de laatste data van december blijkt dat Trustpilot bedrijfsprofielen die in Google zoekresultaten worden getoond, als uitgangspunt zoektermen met bedrijfsnamen of bedrijfsnamen gecombineerd met termen als ‘reviews’ nemen.

Op Google worden Trustpilot bedrijfsprofielpagina’s typerend getoond met de volgende informatie:

snippets example Trustpilot
snippets example Trustpilot
  • Naam van bedrijf
  • Domein
  • Een of meer categorieën
  • TrustScore
  • Ster rating
  • Aantal beoordelingen
  • Metatag beschrijving (geleverd door Trustpilot)

In een oogwenk geven deze snippets consumenten een snelle impressie van het gegoogelde bedrijf, dit is een cruciaal stadium in de zoektocht, vervolgens zullen ze beslissen om door te klikken en beoordelingen te lezen.

Wij verbinden mensen aan bedrijven door middel van beoordelingen

Over het algemeen bevestigen onze Google statistieken en de data van zoekresultaten, dat ratings en beoordelingen cruciaal zijn wanneer consumenten meer over een bedrijf te weten komen. Waarderingen en beoordelingen ondersteunen bedrijfsmerken in zoekresultaten en het biedt consumenten hulp om een keuze te maken in de zoektocht naar een betrouwbare winkel.

Persoon

Trustpilot is zeer blij dit goede nieuws met u te delen, omdat dit aantoont dat we meer dan ooit tevoren consumenten verbinden aan bedrijven. We hopen dat alle Trustpilot bedrijven een zekere kracht ervaren met dit goede nieuws en ernaar zullen streven om alle toekomstige contacten met consumenten zo positief mogelijk te ervaren.

Wilt u zien hoe vaak uw Trustpilot bedrijfsprofielpagina wordt getoond in Google zoekresultaten? Wanneer u al een business user bent, log dan hier in om onze nieuwe statistieken pagina te bekijken.

Heeft u nog geen business account? Krijg dan nu toegang tot onze statistieken door u gratis aan te melden! **