Transparant overzicht van Trustpilot bigdata van de Nederlandse markt

Transparant overzicht van Trustpilot bigdata van de Nederlandse markt

Binnen de Tech afdeling is afgelopen maand een nieuwe tool gecreëerd om direct een overzicht te krijgen van interessante bigdata van Trustpilot. Deze tool biedt een overzicht van de statistieken op de Nederlandse markt van de laatste 30 dagen. Met dit blog proberen we u een transparant beeld te geven van Trustpilot NL met betrekking tot de hoeveelheid beoordelingen, Google zoekresultaten van Trustpilot profielpagina’s en een overzicht van het gebruik van onze widgets.

Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1.8 miljoen beoordelingen op Trustpilot geplaatst. De teller blijft verder oplopen en we verwachten deze zomer de mijlpaal van 2 miljoen beoordelingen te bereiken. Maar voor we zo ver zijn, hebben we genoeg andere interessante data voor u …

Met in totaal 9.219 verschillende domeinen is er inmiddels een ruime hoeveelheid aan online winkels en diensten waar consumenten hun ervaring van een aankoop hebben gedeeld. In totaal zijn er 7.468 domeinen op Trustpilot die geclaimd zijn door bedrijven.

Trustpilot stats

Maandelijkse statistieken

Bedrijven die Trustpilot gebruiken om consumenten uit te nodigen hebben de afgelopen maand 582.000 uitnodigingen naar consumenten verstuurd met behulp van de handige automatische tools. Het versturen van de uitnodigingen motiveert klanten een waardering te geven van het betreffende bedrijf, ongeacht het nu wel of geen goede service was. Hierdoor kunnen bedrijven een beter beeld van de geleverde service krijgen en weten ze bijvoorbeeld waar de zwakke plekken liggen en waar er ruimte is voor verbetering.

In de laatste 30 dagen zijn er in Nederland 51.392 beoordelingen op Trustpilot geplaatst (cijfers gepubliceerd op 14 april 2016).

Bovendien is in onderstaande staafdiagram duidelijk te zien dat binnen een jaar tijd het aantal beoordelingen per maand aanzienlijk is toegenomen. In het eerste kwartaal van 2015 schommelde het aantal beoordelingen rond de 40.000, een jaar later is in de eerste maanden het aantal beoordelingen opgeschroefd tot zo’n 52.000 beoordelingen. Dit is een stijging van maar liefst 30 procent. De gele lijn in de grafiek toont hoeveel verschillende domeinen per maand zijn beoordeeld. Ter indicatie zijn er twee pijlen geplaatst om het verschil in jaren te verduidelijken.

Stats maandelijks Trustpilot

Google statistieken

In de organische zoekresultaten van Google werd 98.02% van de bedrijven die zich aangesloten hebben bij Trustpilot getoond. Daarnaast leverde het in totaal bijna 10 miljard impressies, oftewel unieke vertoningen van bedrijven op.

De laatste 30 dagen bleek de gemiddelde positie in Google van bedrijven die geabonneerd zijn op Trustpilot 6.0 te bedragen. Om u een beter beeld te geven: een gemiddelde positie van 1-8 wordt over het algemeen op de eerste pagina van de zoekresultaten weergegeven, 9-16 over het algemeen op de tweede pagina etc.

Organisch zoeken Trustpilot

Gepubliceerd: 5 april 2016

Trustpilots TrustBoxen

Het laatste jaar is er een aanzienlijke stijging uit de graftiek te lezen van het aantal impressies (unieke vertoningen) van onze widgets, beter bekend als de TrustBoxen van Trustpilot. In het onderstaande schema is duidelijk te zien hoe het aantal impressies van de TrustBoxen is verdeeld over de laatste vijf kwartalen. Het eerste kwartaal van 2016 betrof maar liefst 266 miljoen impressies. Het aantal impressies neemt alleen maar verder toe.

TrustBox impressies

De laatste maand hebben we op de Nederlandse markt, samen met de verouderde TrustBox 2.0, in totaal meer dan 100 miljoen TrustBox impressies bereikt.

Het techteam houdt u up-to-date. We zullen snel meer data delen!