Rich Snippets Sterren voor productbeoordelingen en verkopersbeoordelingen kunnen uw SEO boosten

Rich Snippets Sterren voor productbeoordelingen en verkopersbeoordelingen kunnen uw SEO boosten

Dit blog helpt u Rich Snippets sterren te begrijpen en verzekert u om deze op de beste manieren toe te passen op uw website. We kijken naar Rich Snippets sterren voor organisch zoeken, niet naar de Google Seller Rating sterren die worden geassocieerd met Google AdWords.

Rich Snippets, productbeoordelingen, gemiddelde ratings, schema.org, JSON-LD, structured data, microdata, Google, SERP’s, click-through rate, SEO… Welkom in de wereld van beoordelingen. Of u nu een ondernemer, Marketing Directeur, SEO Manager of een andere functie binnen een bedrijf bekleedt, u bent waarschijnlijk meerdere keren tegen bovengenoemde termen aangelopen.

SEO hoeft niet complex te zijn. Ja, voor goede SEO is moeite genoodzaakt - en websites die deze moeite nemen zullen hier op de lange termijn voordeel mee behalen - Maar het beste is om SEO zo simpel mogelijk te houden.

Allereerst, wat zijn Rich snippets?

Deze markup staat ons toe om onze websites te onderscheiden zowel Google’s als Bing’s Search Engine Results Pages (SERP’s) en belangrijker, het kan de click-through rates stimuleren. Het screenshot hieronder is van een specifiek product van Islandsurf.com. De gele sterren, de waardering en het aantal beoordelingen tonen bruikbare feedback informatie voor de persoon die op zoek is naar een product. Zelfs voor u op de link klikt, weet u bij voorbaat al dat het product een hoge waardering heeft gebaseerd op twee beoordelingen. Het toont u de kwaliteit die u van het product kunt verwachten.

Reef rich snippet screenshot

Hoe krijg ik deze Rich Snippet Sterren?

Om Rich Snippets in te stellen, hoeft u alleen maar de AggregateRating op uw webpagina te tonen.

Voor winkeliers dient u normaal gesproken de AggregateRating te indexeren en tonen op een individuele product- of servicepagina. Andere pagina’s die u kunt markeren in uw website zijn een toegewijde klantbeoordelingen pagina of een bedrijfsinformatie pagina, wanneer dit uiteraard relevant is.

De data dient automatisch bijgewerkt te worden wanneer nieuwe beoordelingen worden toegevoegd.

LET OP: Rich Snippets en de behaalde voordelen zijn volledig afhankelijk van Google’s oordeel. Zelfs wanneer u voldoet aan alle richtlijnen is het nog steeds aan Google om te beslissen of ze Rich Snippets in uw SERP’s (zoekresultaten) tonen.

Rich Snippets voor productbeoordelingen

Wanneer uw bedrijf producten verkoopt, kunt u de individuele productpagina’s met beoordelingen en AggregateRating instellen om Rich Snippets te behalen zoals hieronder wordt genoemd.

Wanneer u meerdere diensten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld knipbeurten of massages, dan is het ook mogelijk om productbeoordelingen afzonderlijk van iedere individuele dienst te ontvangen.

Trustpilot heeft een SEO vriendelijke Product Reviews SEO TrustBox om u te helpen bij het behalen van Rich Snippets voor productbeoordelingen.

babyzen screenshot

Rich Snippets voor verkopersbeoordelingen om uw TrustScore te markeren

Dankzij een paar recente ontwikkelingen in Google’s richtlijnen, is het nu mogelijk om uw TrustScore op te maken zodat u Rich Snippets op uw website heeft.

Hou er rekening mee dat de TrustScore een meting is van uw klanttevredenheid gebaseerd op beoordelingen die zijn verzameld bij Trustpilot. Deze score omvat beoordelingen voor het hele merk.

Daarom kan het indexeren van individuele producten of diensten met uw TrustScore als misleidend worden opgevat en daarom zou dit voorkomen moeten worden.

Bovendien wil Google niet dezelfde markup zien op alle pagina’s van uw website, dit wordt als spam ervaren. Wanneer bedrijven Google’s richtlijnen overtreden of het nu bij hun eigen geavanceerde algoritmes of een handmatige actie is, zullen de snippets verwijderd worden. Om in de toekomst legitiem snippets te verkrijgen, zal nog steeds een uitdaging zijn, Google kan zoals het eerder deed nieuwe richtlijnen op een bepaalde website plaatsen.

We raden aan dat u uw TrustScore op geselecteerde pagina’s van uw website toont. Dit is inclusief een specifieke klantbeoordeling of uw bedrijfsinformatie pagina. De laatstgenoemde twee pagina’s zijn waar klanten en zoekmachines de betrouwbaarheid van uw bedrijf kunnen zien.

Trustpilot zal snel een nieuwe TrustBox lanceren die uw TrustScore toont en indexeert. We raden aan deze of onze andere SEO vriendelijke TrustBoxen te gebruiken en we verzekeren dat deze altijd up-to-date zijn met Google’s richtlijnen.

Dingen die u dient te vermijden

  • Probeer spam van Rich Snippets met alle kosten te vermijden (in breuk met Google’s richtlijnen).
  • Probeer misleiding van uw gebruikers te vermijden (Zorg ervoor dat uw gebruikers de beste landingspagina ervaring hebben).
  • Probeer de markup van categorie/lijst pagina’s met Rich Snippets sterren te vermijden (in breuk met Google’s richtlijnen).

Veel voorkomende Rich Snippets schendingen

We zien vaak websites die Rich Snippets incorrect hebben geïmplementeerd. Hieronder bevinden zich de meest gangbare fouten:

  • Verkopersbeoordelingen AggregateRating zijn gemarkeerd als productbeoordelingen. Verkopersbeoordelingen zijn inclusief referenties naar zowel uw product als service, dit is misleidend om deze beoordelingen te indexeren.
  • Dezelfde AggregateRating indexeren verspreid over alle pagina’s van uw website op twee manieren: Ten eerste wordt het niet gewaardeerd wanneer u bijvoorbeeld op iedere pagina uw TrustScore indexeert. Dit wordt als spam ervaren en biedt geen goede ervaring voor uw gebruikers.Ten tweede focust Google zich op on-site vermeldingen in de voetnoten die worden gelezen als ‘Bedrijf X heeft een X waardering van een X aantal beoordelingen’.
  • Productbeoordelingen toevoegen aan categoriepagina’s. Het indexeren van producten zou geïmplementeerd moeten worden in afzonderlijke productpagina’s.

Vaak komen we categoriepagina’s of websites tegen die getoond worden met AggregateRating en voor een bepaalde periode krijgen ze Rich Snippets. Op korte termijn kunnen deze websites een toename in CTR ervaren, echter wanneer Google dit ontdekt zullen ze de Rich Snippets verwijderen.

Bovendien is het goed om te weten dat Google’s algoritmes voor het detecteren van misbruik van Rich Snippets niet volledig 100% accuraat zijn. Dit kan ontstaan doordat sommige bedrijven nog niet op de radar zijn. U kunt concurrenten zien die voordeel halen uit Rich Snippets op de korte termijn. Maar maakt u zich geen zorgen! Wanneer Google ze ontdekt, zullen ze het in de toekomst heel lastig krijgen om legitieme Rich Snippets te verkrijgen.

Gelukkig heeft Trustpilot TrustBoxen die helpen om te garanderen dat u volgens Google’s manier van handelen werkt. Ons advies voor het plaatsen van TrustBoxen is als volgt:

  1. TrustBoxen voor verkopersbeoordelingen met Rich Snippets indexering op uw klantbeoordeling pagina.
  2. TrustBoxen voor verkopersbeoordelingen zonder indexering op uw categorie- of productpagina of op andere plekken op uw website.
  3. TrustBoxen voor productbeoordelingen met Rich Snippets indexering op al uw productpagina’s.

Neem contact op met het team wanneer u vragen heeft over onze TrustBoxen of andere Rich Snippets gerelateerde vragen.

Lees meer over het boosten van uw SEO met TrustBoxen Hier is alles wat u nodig heeft