Vier manieren hoe bedrijven beoordelingsuitnodigingen kunnen aanpassen naar de customer journey

Vier manieren hoe bedrijven beoordelingsuitnodigingen kunnen aanpassen naar de customer journey

U heeft besloten om te starten met het verzamelen van klantenfeedback door middel van beoordelingen, maar het werk is nog lang niet klaar. De manier waarop u beoordelingen verzamelt, is belangrijk om te verzekeren dat uw beoordelingsuitnodigingen niet alleen gezien worden, maar bovendien dat u succesvol beoordelingen verzamelt. Het in kaart brengen van uw beoordelingsuitnodigingen is een goede manier om het succes van uw uitnodigingen te optimaliseren. Hier zijn vier manieren om beoordelingen om te zetten naar uw behoeften.

1. Voeg beoordelingsformulieren toe aan uw website

U kunt het Trustpilot beoordelingsformulier direct op uw website plaatsen om ervoor te zorgen dat een breed publiek het beoordelingsformulier heeft gezien. Terwijl de meeste bedrijven e-mail gebruiken om beoordelingen te verzamelen, concurreren ze met een high-traffic inbox, waardoor de e-mail kan verdwijnen of genegeerd kan worden. Door het beoordelingsformulier op uw website te plaatsen, zijn pakkende onderwerpregels niet meer nodig. Als e-commerce bedrijf kunt u een beoordelingsformulier implementeren op uw website, direct, tijdens of na de check-out van een aankoop. Als alternatief kan een softwarebedrijf ervoor kiezen om een formulier voor gebruikers binnen het platform te integreren, zelfs na het inloggen.Beslis vervolgens: Wat is de beste manier om het beoordelingsformulier te introduceren naar uw klanten vanuit een UX (User Experience) perspectief? U kunt kiezen voor een passieve of directe benadering. Wanneer u snel de aandacht van gebruikers wilt trekken, gebruik dan het pop-up formulier. Wanneer u liever subtieler wilt zijn, voeg dan een knop toe die de klant uitnodigt om een beoordeling achter te laten. Wanneer klanten op de knop klikken, zal er een beoordelingsformulier verschijnen.

De beste en belangrijkste toepassing is om uw opties te A/B splittesten om te zien welke optie naar hogere betrokkenheid leidt.

2. Optimaliseer uw uitnodigingen door timing en content

Wanneer u kiest om uw uitnodigingen met enige vertraging te sturen, zoals veel van onze Trustpilot abonnees doen, dan is het belangrijk om te testen wat het beste moment is. Wanneer uw uitnodigingen getriggerd worden op levertijd, adviseren we om uw langste levertijd alleerst te berekenen en een dag of twee toe te voegen aan de vertraging van de uitnodiging. Wanneer u een product verzendt, adviseren we u te wachten totdat uw klanten het product hebben ontvangen, voordat u om een beoordeling vraagt.Wanneer u een bedrijf bent die service levert en geen product, dan kunt u uw uitnodiging personaliseren naar de juiste maatstaven van feedback om de juiste bedrijfsinzichten te verkrijgen. U kunt om feedback vragen voor de user experience van uw website, uw klantenservice team, uw marketing inspanningen. Wanneer het duidelijk is om wat voor feedback u vraagt, zal uw klant uw bedrijf op de juiste manier beoordelen.

3. Verhoog het aantal verzamelde beoordelingen door gebruik te maken van herinneringen

Wees niet bang om het nog een keer te vragen. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail marketingcampagne, hier zou het sturen van herinneringen naar uw klanten om beoordelingen op te halen één van de aangenomen strategieën moeten zijn. Door e-mailherinneringen te gebruiken, zagen onze abonnees een toename van zo´n 50% in de responsratio.Uw klanten willen u beoordelen, maar ze kunnen afgeleid worden. Een nieuwe hobby, het nieuwe seizoen van Game of Thrones of een familiebezoek - ze concurreren allen om een klein moment van uw klanten te stelen, dus uw klanten moeten wel herinnerd worden. Trustpilot stuurt een week na de initiële uitnodiging automatisch een herinnering om de klant het juiste duwtje te geven om uw bedrijf te beoordelen.

Zorg er bovendien voor dat u e-mailherinneringen test om erachter te komen of herinneringen geschikt zijn voor u. Overweeg bij het testen van vertraging opties uw klantenbestand.

Wanneer u een softwarebedrijf bent met een relatie voor een lange termijn relatie met uw klantenbestand, kunt u een maand na de eerste uitnodiging een herinnering sturen. Uw klanten maken nog steeds gebruik van uw software, dus u heeft lang de tijd om een herinnering via e-mail te sturen. Maar wanneer u een e-commerce bedrijf bent die organische bamboe slippers verkoopt zult u ongetwijfeld beoordeling herinneringen versturen die dichter op de initiële tijd van aankoop zitten. Nogmaals - A/B splittesten is uw beste vriend!

4. Integreer beoordelingen in uw marketing

Overweeg om een een call-to-action knop te plaatsen in uw bestaande e-mails om te vragen naar beoordelingen. Wanneer u een weergaloze marketingcampagne runt, nieuwsbrief of een ander promotiemiddel verstuurt, is het insluiten van een CTA om uw bedrijf te beoordelen een goede manier om uw responsratio te vergroten. Afhankelijk van uw klantenbestand kan het ideaal zijn om Trustpilot uitnodigingen en aanvullende uitnodigingen met een call-to-action beoordeling in uw e-mailcampagnes te versturen. Hoe dan ook, wanneer u het gevoel heeft dat het afbreuk doet aan uw betrokkenheid en interactie met klanten, is het misschien verstandig om het aantal beoordelingsuitnodigingen tot een minimum te beperken. Zoals altijd, zal de hulp van A/B splittesten u helpen de juiste keuzes te maken.Wanneer u beslist om een e-mail te versturen met verschillende call-to-actions, zorg er dan voor dat de call-to-actions de juiste prioriteit hebben. Wat is het belangrijkste wat u van uw klanten wilt? Een e-commerce bedrijf kan een beoordeling CTA bevatten als onderdeel van een orderbevestiging of in een bedankje via e-mail. Dit voorbeeld verzekert dat de CTA niet meer aandacht vraagt voor interesse vergeleken met een marketing e-mail waar een CTA over een abonnee of lidmaatschap misschien wel belangrijker kan zijn voor uw bedrijf. Een link om te beoordelen is eenvoudig vermengd met onze unieke link of API oplossing.

Timing speelt hier ook een belangrijke rol! Wanneer u een e-mail naar honderden klanten tegelijk stuurt, heeft u niet dezelfde controle en bent u niet in staat om zich op iedereen tegelijk te richten. Het is belangrijk om het niveau van persoonlijk contact te balanceren, zoals bijvoorbeeld timing, de tijd die u neemt om te reageren, terwijl u ook de methode van levering van uw beoordelingsuitnodigingen aan een groot publiek zal tonen. Wanneer u een softwarebedrijf of een B2B service bent die met enige regelmaat door klanten wordt gebruikt, is er niet een ideaal moment om uw klanten te benaderen, dus een e-mailcampagne met call-to-action kan een goede manier zijn. Wees strategisch met de inmenging van een CTA, en wanneer het niet werkt voor uw bedrijf, zijn er genoeg andere opties om te overwegen.

Trustpilot biedt uitkomst voor uitnodigingen

Er zijn eindeloze manieren voor niet traditionele industrieën om beoordelingsuitnodigingen te ontwerpen en te verzenden. Ons platform biedt Trustpilot gebruikers een brede selectie aan vooraf ontworpen templates en beoordelingsformulieren die verwerkt kunnen worden in e-mails of websites, speciaal geoptimaliseerd om beoordelingen te verzamelen. Een online shop verwerkt een beoordelingsuitnodiging in een e-mailbevestiging, of een B2B softwarebedrijf gebruikt een embedded pop-up beoordelingsformulier, of een verhuisbedrijf nodigt klanten uit met één week vertraging. Dit zijn allen goede industrie specifieke voorbeelden van bedrijven waar we mee samenwerken. Ze kunnen gebruikmaken van Trustpilot en de uitnodigingen afstemmen op hun eigen ontwerp en frequentie, om het verzamelen van beoordelingen zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

U wilt nooit de customer journey belemmeren. Door deze oplossingen en strategieën te overwegen, kunt u uw beoordelingsuitnodigingen op dusdanige manier ontwerpen, waardoor uw klanten dit als een natuurlijke volgende stap voelen. Ons advies? Maak gebruik van herinneringen, dat is dé manier!