Google's plan met beoordelingsextensies en waarom u zich geen zorgen moet maken

Google's plan met beoordelingsextensies en waarom u zich geen zorgen moet maken

Eind 2017 kondigde Google aan dat beoordelingextensies vanaf januari 2018 niet meer zullen worden weergegeven. Ze deelden tevens mee dat rond februari 2018, al deze extensies verwijderd zullen worden. De aankondiging van Google zorgde zoals gewoonlijk voor veel commotie en speculatie.

SearchEngineJournal publiceerde een artikel met betrekking tot Google’s aankondiging, en maakte daarover de volgende analyse:

'In potentie is dit een flinke klap in het gezicht van externe beoordelingssites, aangezien de getoonde beoordelingextensies van websites buiten Google komen.'

Wij zijn het daar niet mee eens. Al zijn zij echter niet de enigen die bezorgd zijn dat de afschaffing van beoordelingextensies een mogelijk negatief effect zal hebben op de prestaties van hun online advertenties. In dit artikel leggen wij haarfijn uit wat Google precies van plan is, en in welke opzichten u dit wel en niet zal gaan beïnvloeden. Beoordelingextensies en Seller Rating extensies - de verschillen Voordat we verder gaan, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen beoordelingextensies en Seller Ratings extensies, die ook wel aangeduid worden als Google seller ratings, oftewel GSR.

Beoordelingextensies

Beoordelingextensies zijn tekstuele beoordelingen die kunnen worden weergegeven in advertenties. Gebruikers kunnen bij wijze van sociaal bewijs, zelf een beoordeling of een parafrasering van een beoordeling toevoegen aan advertenties. De tekst dient te zijn toegeschreven en de gebruiker moet aan bepaalde richtlijnen en vereisten voldoen, om ervoor te zorgen dat de beoordeling aanvaardbaar is.

Bij deze een voorbeeld van Google (We hebben de extensies voor de duidelijkheid met geel gemarkeerd).

 Zoals u kunt zien, hebben gebruikers de mogelijkheid om een beoordeling te quoten of te parafraseren, zolang de bronvermelding maar in orde is.

Zoals u kunt zien, hebben gebruikers de mogelijkheid om een beoordeling te quoten of te parafraseren, zolang de bronvermelding maar in orde is.

Seller Ratings extensies

Google seller ratings is ook een bepaalde advertentie extensie, maar verschilt in meerdere opzichten. Ten eerste betreft het automatische extensies. Waar gebruikers zelf beoordelingsextensies kunnen toevoegen aan hun advertenties, verschijnen de Google seller ratings automatisch, wanneer een bedrijf beschikt over minimaal 150 unieke reviews met een minimale score van 3.5/5.

Hieronder ziet u een voorbeeld van Google seller Ratings. (De extensies zijn wederom met geel gemarkeerd)

 Zoals u kunt zien, biedt Google seller ratings een overzicht van beoordelingen in de vorm van een rating. De extensie verschijnt automatisch, waardoor gebruikers er enkel voor moeten zorgen dat ze over genoeg beoordelingen beschikken.

Zoals u kunt zien, biedt Google seller ratings een overzicht van beoordelingen in de vorm van een rating. De extensie verschijnt automatisch, waardoor gebruikers er enkel voor moeten zorgen dat ze over genoeg beoordelingen beschikken.

Wat gaat Google ook alweer precies met extensies doen?

Google neemt afscheid van beoordelingextensies. Op het moment van schrijven is er echter niks aangekondigd wat effect zal hebben op Google seller ratings.

Zullen mijn advertenties sterwaarderingen blijven weergeven?

Ja, maar het is belangrijk om te weten dat bepaalde factoren ervoor kunnen zorgen dat een advertentie de extensie niet weergeeft. Echter, door te voldoen aan de eerder vermelde minimumeis qua aantal beoordelingen, is het veel waarschijnlijker dat uw advertenties Google Seller ratings zullen tonen.

U kunt meer hierover lezen in ons artikel 'Waarom worden mijn Google seller ratings niet weergegeven? En 4 andere beantwoorde GSR vragen'

Is er iets wat ik moet doen?

Niet als u geen beoordelingsextensies heeft.

Indien u wel beoordelingsextensies heeft, dient u de prestatiegegevens te downloaden, om te kijken of er bepaalde data belangrijk voor u is, voordat ze in februari 2018 voorgoed verwijderd zullen worden.

Als u meer informatie wilt blijven tonen met uw advertenties, dan raadt Google aan om sitelinks, callouts en structured snippets extensies te gebruiken.

En het is ook zeker geen slecht idee om Google seller ratings te overwegen.

Moet ik Google seller ratings gebruiken in plaats van een beoordelingextensie?

U kunt onze gedachten lezen! Dit raden wij zeer zeker aan.

Zoals aan de bovenstaande voorbeelden te zien is, springen Google seller ratings veel meer in het oog, dan een enkele beoordeling waarvan het maar de vraag is of deze überhaupt te vertrouwen is.

Een ander voordeel van Google seller ratings, is dat het allemaal automatisch gebeurt, en in veel gevallen zelfs kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van uw CTR. Google schat dat deze extensie gemiddeld gezien de CTR met 10% doet toenemen.

Google seller ratings verschijnen ook in de resultaten van Google Shopping. Klik hier voor meer informatie over Google seller ratings en Google Shopping.

Hoe kan ik ook Google seller ratings krijgen?

Het enige dat u nodig heeft, is een minimum van 150 unieke beoordeling en een rating van op z'n minst 3.5 uit 5 sterren. Google werkt met verschillende externe beoordeling platforms, om zodoende hun advertentie extensie te kunnen voeden. Trustpilot is er trots op dat ze tot deze bedrijven behoren.

In het geval dat u een Trustpilot klant bent, dan beschikt u hoogstwaarschijnlijk al over Google seller ratings, of bent u hard op weg om de 150 reviews aan te tikken. Neem contact op met uw Customer Succes Manager om te kijken of u iets kunt doen om het aantal beoordelingen te verhogen.

Is er iets anders dat u moet weten?

Niet echt. Wij raden u in ieder geval aan om zich geen zorgen te maken over het naderende einde van beoordelingextensies. Google seller ratings zijn namelijk veel krachtiger, flexibeler en bovendien automatisch gegeneerd.

Mocht u meer vragen hebben over Google seller ratings, beoordelingextensies of over het realiseren van meer Trustpilot reviews, vraag dan hieronder een demo aan.

New Call-to-action