Waarom retailers beoordelingen nodig hebben om meer conversies te genereren

Waarom retailers beoordelingen nodig hebben om meer conversies te genereren

Toen webshops voor het eerst begonnen met het online verkopen van hun producten, was het werven van klanten een stuk makkelijker dan vandaag de dag het geval is. Detailhandelaren moesten er simpelweg voor zorgen dat het product op voorraad was, waarna de verkoop vrijwel vanzelf ging. Dat is vandaag de dag wel anders.

De digitale wereld van vandaag is sterk veranderd ten opzichte van vroeger, en online retailers hebben steeds meer moeite om hun producten aan de man te brengen.

Toenemende concurrentie en een gebrek aan vertrouwen in adverteerders hebben de customer journey en het aankoopbeslissingsproces sterk beïnvloed. 84% van de consumenten heeft geen vertrouwen meer in advertenties, terwijl bijna alle online retailers er gebruik van maken.

Consumenten kunnen eenvoudig en snel bedrijven met elkaar vergelijken op basis van kosten, kwaliteit, customer experience en meer. Dit maakt het moeilijker voor bedrijven om zich te onderscheiden van de rest.

Het hebben van een goede reputatie daarentegen is nog steeds van onschatbare waarde. Maar het opbouwen van een gedegen online reputatie is alles behalve makkelijk.

Wanneer bedrijven werken aan hun reputatie, werken zij ook aan hun bedrijfsdoelen

Zo zorgen beoordelingen bijvoorbeeld voor meer traffic, en voorzien ze uw websitebezoekers tijdens de customer journey van relevantie informatie, doordat ze een authentieke en oprechte kant van uw bedrijf te zien krijgen.

De sleutel tot het verhogen van uw conversies, is het bieden van een customer journey waarin vertrouwen een prominente schakel vormt. Het toevoegen van ervaringen van derden aan uw website, stimuleert het vertrouwen van consumenten die actief op zoek zijn naar informatie over uw bedrijf, waardoor de kans groter is dat er een aankoop plaats zal vinden.

Online beoordelingen helpen consumenten met het maken van een betere aankoopbeslissing, wanneer zij worden geconfronteerd met een overschot aan keuzes.

In een wereld waarin het online vertrouwen steeds meer lijkt af te nemen, worden authentieke en geverifieerde beoordelingen alsmaar belangrijker voor de consument, omdat ze een goed beeld geven van hoe bedrijven daadwerkelijk met hun klanten omgaan.

*“Veel beoordelingen zijn gericht op een specifieke fase van de customer journey. Zo kan een beoordeling onder meer betrekking hebben op het gekochte product, de bezorgservice of de customer service.” Andy Mulcahy, Editor IMRG*

In dit exclusieve rapport bespreken IMRG Editor Andy Mulcahy en Trustpilot Marketing Director Alan Duncan de wereld van online retail, de huidige staat van de customer journey en hoe beoordelingen de beslissing van de klant tijdens elke fase van de customer journey kan beïnvloeden.